💥PROUD TO TEACH – Élmény a tanítás💥

Szerző: admin Közzétéve:

💥PROUD TO TEACH - Élmény a tanítás💥

Mikor elkezdik a gyerekek az alapozó terápiát, sokszor találkozom azzal a kijelentéssel, “ez nehez, ezt nem bírom”!


Majd hónap(ok)telnek el , mire megtörténik az áttörés, áttörés az izomzata, önmaga korlátai , és a magába vetett hite között. Aztán innen már csak felfele haladunk, mert már ő is akarja irányítani a testét, az idegrendszerét, a lelki folyamatait!

Minden gyerekhez máshogy jutunk el, más módszerekkel, az egyiknek elég, hogy “nem cukorból vagyunk”, a másiknak folyamatos megerősítés kell, a harmadiknak az egyéni figyelem, bemutatás. 

Érzelmi mélységek és magasságok is kísérik a fejlődést, ezzel is számolunk! Differenciálva, megerősítve, lépésről-lépésre haladunk. Nem minősítünk, csak megerősítünk, visszük egyre feljebb-és feljebb. Ott már olyan szintű motiváció tud bekapcsolni, ami integráló hatású! Beépül, bekerül, belsővé válik! De még nem automatikus a működés, ahhoz még idő kell. Ugyanakkor, ha az automatizmus bekapcsol, építhető rá bonyolultabb agyi területeket is érintő feladat!

Közben hihetetlen fejlődési utat jár be a gyermek. Nem is hisszük el! Van visszajelzés a családból, az oviból, a suliból.Megyünk tovább mindenki tempójához, érettségéhez, személyiségéhez igazodva! Csak beleállással érhető el mind a két oldalról, a gyerek és a terapeuta oldaláról. Minden gyerek máshonnan érkezik, más problémával, a végén pedig az önmaga által elért öröm, siker az eredmény! 

Életeket tudunk megváltoztatni, könnyebbé tenni! Erre mi nagyon büszkék vagyunk!🗝️🛎️🔑

Kategóriák: Uncategorized

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük