😡😱VÉRMÉRSÉKLET – PILLECUKORTESZT 😊😢​

Szerző: admin Közzétéve:

😡😱VÉRMÉRSÉKLET - PILLECUKORTESZT 😊😢

Könyvajánló

A csecsemők különböző vérmérséklettel születnek, ezeket a veleszületett eltéréseket igen hamar észreveszik a szülők a csecsemők érzelmi reakcióikból. Eltéréseket mutatnak érzelmi reakciójukban, tevékenységszintjükben, a figyelem , összpontosítás szabályozási képességükben. Ezeknek a különbségeknek megvannak a biológiai alapjaik, hiszen a magzatot már hónapokon keresztül befolyásolta a méhen belüli egyedi környezet.

Az tény, hogy minden csecsemőben megtalálható valamennyi érzelmi sajátság, vannak aktív és kevésbé aktív, érzékenyebb és éberebb, mosolygósabb és félénkebb csecsemők. Társas készségekben is eltérnek egymástól, bátran ismerkedős babákon keresztül a zaklatott, vagy visszahúzódó babákig.

Elevenségükben és reakciójukban, mozgékonyságukban is különböznek. Ezek a vérmérsékletbeli eltérések nem csupán abban mutatkoznak , hogy a babák mennyire aktívak, boldogok, szorongóak, vagy gondtalanok, hanem a szüleikben is, hogy ők mennyit mosolyognak, játszanak, nevetnek, alszanak stb. A gyermekek érzelmi magatartása folyamatosan befolyásolja a szülőét és fordítva. Az érzelmi beállítódás azt is befolyásolja, hogy a gyermekek a fejlődési folyamat során milyen hamar, mennyire hatékonyan és milyen körülmények között válnak képessé-vagy maradnak képtelenek-szabályozni figyelmüket, önuralmat gyakorolni.

(Walter Mischel: Pillecukorteszt)
Kategóriák: Uncategorized

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük